Aandacht voor moeder en kind
Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven

YVLO- ZwangerFit

In verwachting? Gefeliciteerd! Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je fit bent. Hiernaast is het natuurlijk ook erg fijn om te weten wat je allemaal te wachten staat tijdens en na de zwangerschap en bevalling. In de cursus ZwangerFit® worden deze twee aspecten gecombineerd. Het is dus geen saaie "pufcursus" zoals velen denken, maar een actieve cursus voor dames die fit willen blijven tijdens de zwangerschap!

Wat doen we in de trainingen? 

  • Er wordt getraind op algehele fitheid en spierversterking, met aandacht voor stabiliserende spieren rondom bekken en lage rug. Ook is er aandacht voor de juiste houding tijdens het uitvoeren van de oefeningen en in het dagelijkse leven. 
  • Een onderdeel van de training is uitleg over de bekkenbodem en hoe je deze ook thuis kunt trainen. 
  • De trainingen zijn gevarieerd en er wordt gebruik gemaakt van cardio apparatuur en losse fitnessmaterialen. 

YVLO zwangerfit netwerk

ZwangerFit® is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van trainen in de zwangerschap. Regelmatige inspanning tijdens de zwangerschap verhoogt de fitheid en helpt ter voorkoming van zwangerschapsdiabetes. Gerichte stabiliserende en coördinatie oefeningen gedurende de 20e tot 36e week is effectief in de preventie of vermindering van zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn. Je kunt al starten met ZwangerFit vanaf de 15e week, mits je je goed genoeg voelt. 

Een ZwangerFit® docent is een gecertificeerd fysiotherapeut, geschoold en bevoegd op het gebied van trainen in de peripartum periode met specifieke aandacht voor bekken en bekkenbodem, en de mogelijke problemen die hierbij kunnen optreden.