Aandacht voor moeder en kind
Hoogstraat 321
5654 NB Eindhoven

Babymassage Eindhoven

De cursus babymassage bestaat uit 3 bijeenkomsten van 60 minuten, waarin alle technieken worden doorgenomen. De technieken beslaan de armen, benen, borst en buik, rug en gezicht. Ook nemen de massagetechnieken door die speciaal gericht zijn op het verminderen van darmkrampjes. Je kunt starten met babymassage als je kindje ongeveer 6 weken oud is. Voor deze tijd hebben ze teveel moeite met het reguleren van de eigen temperatuur.  

Voordelen babymassage

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van babymassage. Hieruit kwam naar voren dat het op meerdere gebieden positieve effecten heeft. 

 • Emotioneel gebied voor de baby 
  De mate waarin een baby zich welkom en veilig voelt is bepalend voor het basisgevoel van waaruit het nu en zijn verdere leven zal voelen en handelen. Elke emotionele verandering gaat samen met een spierreactie. Wanneer je gespannen spieren masseert, komen zijn emoties tot rust en verdrijf je wat van de spanning rondom de veranderingen die hebben plaatsgevonden na de geboorte, zijn nieuwe omgeving en de nieuwe manier van voeden. 
  Door regelmatige massage neemt de circulatie in de bloedstroom van het stresshormoon cortisol af. Ook stimuleert massage het vrijkomen van endorfinen. Deze combinatie zorgt ervoor dat je kindje zich lichamelijk heel prettig voelt. 
   
 • Lichamelijk gebied voor de baby
  Babymassage zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert ontspanning in de spieren en soepelheid van gewrichten. Ook stimuleert massage de stroming van lymfevocht dat afvalstoffen afvoert, zodat het lichaam meer weerstand heeft tegen infecties. 
  In de baarmoeder was je baby volledig omringd door de baarmoeder, nu is die geborgenheid afgenomen. De aanraking van zijn hele lichaam zorgt ervoor dat je baby zich weer geborgen voelt en zijn ruimtelijk besef wordt groter. 
   
 • Emotioneel gebied voor de ouder
  Babymassage geeft de ouder meer zelfvertrouwen met het omgaan en verzorgen van zijn kindje. Het zorgt voor een ontspannen moment van intimiteit tussen ouder en kind, waardoor de hechting sterker wordt. Dit is goed voor de ontwikkeling van zijn zelfrespect en sociale vaardigheden. 

Babymassage kan goed toegepast worden bij wat onrustige kindjes, maar ook rustige kindjes vinden het heerlijk en genieten zichtbaar van de massage! 

De kosten voor de babymassage zijn €70 voor drie bijeenkomsten. Er moeten minimaal 3 deelnemers zijn en de tijden worden in overleg vastgelegd.