Aandacht voor moeder en kind

Maatregelen in de praktijk i.v.m. COVID-19

MAATREGELEN I.V.M. COVID-19.
Nu we weer groen licht hebben gekregen om de fysiotherapeutische zorg op te starten, gelden er speciale maatregelen in de praktijk. In onze praktijk zijn noodzakelijke aanpassingen doorgevoerd, zoals opgesteld door het RIVM in samenwerking met onze branchevereniging KNGF. Veiligheid en gezondheid van patiënten en therapeuten staan hierin voorop!  We vragen hierin uw medewerking en begrip, dat is de enige manier waarop we dit doel op een verantwoorde manier kunnen bereiken.

De fysiotherapeutische behandeling
Het kan zijn dat de voor u bekende fysio behandeling er op dit moment iets anders uit zal zien dan voorheen. We maken gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen als wij op korte afstand van uw gezicht zullen werken. Hiernaast is de praktijk anders ingericht, zodat we de 1.5 meter afstand zo goed mogelijk kunnen handhaven. Er zijn regels opgesteld over hoeveel mensen er maximaal in de praktijk aanwezig mogen zijn en deze regels zijn ook duidelijk aanwezig in de praktijk.

Nieuwe huisregels
Naast de inmiddels algemeen bekend adviezen van het RIVM, zijn dit de aangepaste huisregels van onze praktijk:

  • Annuleer uw afspraak bij verkoudheidsklachten en/of koorts. Komt u toch, dan zult u door onze fysiotherapeuten naar huis worden gestuurd zonder behandeling.
  • Annuleer uw afspraak ook in de volgende situaties: u heeft in de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad, uw huisgenoten/gezinsleden hebben koorts en/of benauwdheidsklachten, er is bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk, kinderen onder de 18 jaar mogen begeleid worden door 1 volwassene.
  • Bij binnenkomst wordt gevraagd meteen de handen te wassen in de toiletruimte. De deuren zullen hierbij openstaan, om aanraking van oppervlakten zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Neem na het handen wassen weer plaats in de wachtkamer en raak hier wederom zo weinig mogelijk aan.
  • In de wachtkamer graag 1,5 meter afstand houden van eventuele andere patiënten. Er is hier genoeg ruimte voor gecreëerd.
  • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers op.
  • Kom op de afgesproken tijd binnen, dus liever niet te vroeg of te laat (i.v.m. teveel mensen in de wachtkamer).
  • Verlaat de praktijk na uw behandeling zo snel mogelijk.

Kortom…
We willen heel graag, samen met onze patiënten, toewerken naar het opschalen van de fysiotherapeutische zorg. Daar hebben we ieders medewerking voor nodig! Mocht er na het lezen van deze aanpassingen iets niet duidelijk zijn, dan vraag het ons. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 8.00u en 18.00u op 040-2525123 of via de mail op info@fysiomichielsen.nl.